Неформальна математика, 6-9 класи, Тадеєв В.О., 2003

Название: Неформальна математика. 6-9 класи.

Автор: Тадеєв В.О.
2003

    Якщо судити про математику лише за шкільними підручниками, то може скластися враження, що наука ця є раз і назавжди даною, а на Землю її принесли не інакше, як інопланетяни. Насправді ж вона створювалася людським розумом упродовж багатьох століть і продовжує розвиватися й досі, а її застосування охоплюють все ширші і ширші кола буття. Проте скласти бодай найменше уявлення, як відбувається цей розвиток, неможливо, якщо не ознайомитися з історією математики і не спробувати самому долучитися до математичної творчості. Допомогти в цьому юному читачеві покликана дана книга.
 
   Неформальна математика - це математика, зігріта духом її великих творців, їхнім ентузіазмом і романтикою пошуку істини, математика, в якій абсолютна першість належить не пам’яті, а мисленню. Предметом такої математики є не застиглі форми у вигляді усталених правил, теорем, ознак і формул, які треба завчити, щоб потім використовувати для розв’язування простеньких задач - логічних одно-дво-ходівок, а жива, одухотворена гармонійна споруда, до принад якої не можна долучитися, не розв’язуючи цікавих і змістовних задач. Оскільки саме такі задачі, зазвичай, пропонуються на усіляких математичних конкурсах та олімпіадах, то книга буде корисною і для підготовки до таких змагань. Її можна використовувати також на заняттях у математичних гуртках, факультативах, секціях Малої академії наук.

    Адресується усім учням - любителям математики і математичних задач, вона буде корисною і вчителям та студентам педагогічних навчальних заходів.

Неформальна математика, 6-9 класи, Тадеєв В.О., 2003




Юний друже!
Якщо ти навчаєшся у 6 або 7 класі і любиш уроки математики, то ця книжка саме для тебе. І навіть якщо ти вже у 8 чи 9 класі, то все одно знайдеш у ній для себе чимало нового і цікавого. Це - доповнення до твого шкільного підручника з математики. Тут зібрано численні додаткові відомості про математичні поняття і факти, які за браком місця і часу не входять до числа обов'язкових для всіх учнів. Знайдеш тут і чимало цікавих задач, які мало або й зовсім не схожі на ті, що містяться в основному підручнику. Це, зокрема, суттєво допоможе тобі успішно виступати на всіляких математичних конкурсах та олімпіадах, "отримувати" найвищі бали на уроках математики. Але основне завдання книжки - у розширенні твого загальнокультурного кругозору і в сприянні розвитку наукового мислення.

Матеріал книжки базується на шкільному курсі математики, але не повторює його. Тому не виключено, що в деяких випадках при зустрічі із забутим поняттям чи властивістю тобі доведеться зазирнути і в шкільний підручник. Нові ж відомості подаються з необхідними поясненнями.





Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Неформальна математика, 6-9 класи, Тадеєв В.О., 2003 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу - Неформальна математика, 6-9 класи, Тадеєв В.О., 2003 - depositfiles
Дата публикации:





Теги: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-04-19 23:05:41