Англійсько-український словник авіаційних термінів, Гільченко Р.О., 2009

Англійсько-український словник авіаційних термінів, Гільченко Р.О., 2009.

  До словника включено близько 24 000 термінів та термінологічних словосполучень фахової мови авіації, а також певну кількість професіоналізмів та жаргонізмів, поширених серед фахівців цивільної та військової авіації. Фактичний матеріал для словника взято з перекладних та іншомовних тлумачних політехнічних словників, збірників термінів ІКАО, словників з авіації, космонавтики, ракетобудування, електротехніки і військової справи, та в результаті систематизації досвіду носіїв мови, чия професійна діяльність пов’язана з експлуатацією авіаційної техніки. Словник укладено згідно з нормами чинного українського правопису.
Для фахівців цивільної та військової авіації, перекладачів, викладачів, аспірантів, студентів та курсантів вищих і середніх спеціальних навчальних закладів.

Англійсько-український словник авіаційних термінів, Гільченко Р.О., 2009


А.
acknowledgement n 1) підтвердження (повідомлення); 2) зворотний (радіо)сигнал; ~ of receipt підтвердження прийому [приймання]; alarm ~ підтвердження сприйняття попереджувального сигналу acme п 1) найвища точка {траєкторії польоту ПС, ракети тощо); 2) критичний момент acquire v 1) здобувати; набувати; 2) рлк. виявляти; захоплювати {ціль) на автоматичне супроводження; 3) радіо входити в синхронізм; 0 to ~ target взяти ціль

acquisition п 1) рлк. виявлення і захоплення {цілі) на автоматичне супроводження; виявлення, захоплення і супроводження цілі; 2) прийом [приймання] {команди диспетчера); 3) радіо входження у синхронізм; 4) виділення {сигналу через радіозв’язок); 5) збирання даних; automatic target ~ and classification автоматичне захоплення, супроводження і класифікація цілей; clock ~ виявлення сигналу синхронізації за часом {польоту); command ~ приймання командних повідомлень; data ~ збирання даних; early ~ дальнє виявлення; захоплення {цілі) на автоматичне супроводження у дальній зоні; initial ~ входження у синхронізм; late ~ пізнє виявлення; захоплення (цілі) на автоматичне супроводження у ближній зоні; target ~ виявлення цілі; захоплення цілі на автоматичне супроводження.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Англійсько-український словник авіаційних термінів, Гільченко Р.О., 2009 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-19 01:00:55