Сортознавство, Словник термінів, Мельник С.І., Лещук Н.В., Ткачик С.О., 2021

Сортознавство, Словник термінів, Мельник С.І., Лещук Н.В., Ткачик С.О., 2021.

   Видання є універсальним довідником, спрямованим для використання спеціалістами в державній системі експертизи сортів рослин, селекціонерами, аграріями, викладачами та студентами аграрних навчальних закладів, заявниками, які подають заявки щодо набуття прав інтелектуальної власності на сорт рослин. Доступний як для фахового, так і для нефахового користувача. Словник подає максимально простий і доступний для користувача перелік термінів і їхніх пояснень в офіційно-діловому й науковому стилях. Під час формування словника використано алфавітний принцип розташування матеріалу. З аналогічних видань він вирізняється інформативною насиченістю і компактністю. Містить повні і зрозумілі формулювання значень слів.

Сортознавство, Словник термінів, Мельник С.І., Лещук Н.В., Ткачик С.О., 2021


А.
Абіотичні чинники - сукупність умов неорганічного середовища, що впливають на живі організми прямо чи опосередковано: температура, світло, радіоактивне випромінювання, тиск, вологість повітря, сольовий склад води і т. д.

Абсолютний контроль - додатковий контроль, в якому повністю відсутнє використання фактору, що досліджується. Контрольні варіанти порівнюють з дослідними.

Абсорбент - рідина або тверде тіло, що поглинає газ чи розчинену речовину в повному об’ємі.

Автогамія - самозапилення та самозапліднення у вищих рослин (наприклад, у пшениці, ячменю, бобових; рослин родини хрестоцвітих (капустяних), гвоздикових та ін.).

Автоматизована інформаційна система - комплекс програмно-апа-ратних засобів у сфері охорони прав на сорти рослин.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Сортознавство, Словник термінів, Мельник С.І., Лещук Н.В., Ткачик С.О., 2021 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: :: :: ::


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-04-27 00:51:11